Am devenit şofer

Până nu demult eram navetist săptămânal. Stăteam de luni până vineri în Buzău şi veneam pentru weekend acasă la Râmnic. Ei bine, după mai multe calcule şi obţinerea permisului de şofer, anul ăsta am trecut la alt sistem.

Pe scurt, am ore de la 7 jumate la 1 jumate – 2 jumate. Mă trezesc la 6 jumate, şi în 15 minute reuşesc să mă spăl pe dinţi, mă rog, „toaleta” de dimineaţă, să mă îmbrac şi să îmi beau o cană de cafea făcută acasă, din boabe, ca să pot să râd de ăia care îşi iau câte un păhărel scump de cafea de automat în vreo pauză. Bine, nu eram cafegiu, dar când ai de condus 35 de minute când abia se trezesc găinile e bine să te asiguri că eşti treaz.

Mai demult mi-am montat pe maşină, în urma a două zile de muncă, nişte rezistenţe în scaune, care acum îmi ţin de cald la… poponeaţă. Am trudit la ele 2 zile, şi am reuşit să le fac să arate aproape ca din fabrică (poziţionarea butoanelor e diferită… şi faptul că siguranţa nu are soclu, ci e lipită cu pistolul de cablu… dar astea sunt detalii de ordin tehnic). Ideea e că prima oară când le-am pornit, am uitat de ele, şi a trecut cam un minut şi jumătate de când am pornit motorul până când mă întrebam ce-mi arde… marele dorsal [terminologie incorectă]. Acum nu mai regret timpul pierdut cu asta. :)

În principiu am de făcut o navetă uşoară, de ~35km, de acasă până la liceu, şi invers, dus 35min, întors 40min, cu şoseaua cam aglomerată (na, ora prânzului), care mă poartă, totuşi, prin situaţii destul de variate: semafoare, stopuri, parcare, treceri de pietoni, giratorii, radare, sate, CRETINI…

…şi cu asta închei această primă parte a dizertaţiei mele, şi voi trece la partea a doua, în care voi pomeni pe acei idioţi care s-au trezit cu volanul în mână.

Reclame

2 răspunsuri to “Am devenit şofer”

  1. partea a doua ii tare diversa si bogata

  2. fourtyseven Says:

    vai de mine, habar n-ai :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: