Povestiri de pe drum

Eroul vostru preferat revine cu poveşti de la volan. Am 700 de kilometri la bord (şi încă nu am reuşit să spăl maşina) şi deja am păţit câteva chestii… în afară de periodicul uitat de aprinsul farurilor când intru pe DN2… şi de o mică păţanie în care am învăţat spaţiul de frânare pentru Logan…

1. Am salvat un căţel de la moarte. Goneam liniştit pe o şosea dintre două sate… şi la 300m în faţă văd un ghem negru de blană. Câine, îmi zic. Nu se mişcă. Frână (urăsc pedala asta), uşor, reduc, claxon. Câinele nimic. Opresc în faţa lui, bulă se bagă sub maşina mea. Eu ce să fac, ce să fac… pornesc uşor şi aştept să îl văd în oglindă, apoi dă-i.

2. Chiar dacă traversezi prin faţa spitalului, cu puradel în cârcă, îţi recomand să te asiguri calumea. Şi din dreapta, da’ şi din stânga, poate vezi că se grăbeşte cineva că l-a sunat bunică-sa că i s-a făcut rău la 25km de oraş. Poate aşa nu îl mai obligi să frâneze la 2 metri de tine numai ca să te întorci pe trotuar.

3. În Râmnic sunt automate de parcare. Parchezi, bagi moneda şi iei bileţelul. 1 leu ora, plăteşti cu monede de 50 de bani (mă enervează chestia asta, trebuie să umblu cu fişicul de monede după mine fiindcă românii nu s-au gândit să facă monezi de un leu). Cred că singura maşină care a plătit parcarea pe care am văzut-o până acum a fost a mea. Nu exagerez. Barim de-ar fi paznici să stai şi fără grija că îţi trage vreunul cu cheia.

4. Şoselele sunt pline de idioţi, cum ar fi cioroiul cu dacie galbenă cu… ceva mare pe plafon care s-a gândit în vârf de rampă să oprească. Nu mă deranja că a oprit, sau că în timp ce treceam pe el stătea şi se uita la mine. Nu, m-a deranjat că era oprit FIX ÎN MIJLOCUL DRUMULUI.

Vorba aia, eu ştiu că nu sunt şofer bun (am scuză că sunt nou), da’ când mă uit în jur, prind curaj…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: