Cazier: partea I, filiera Pinu

Scurta serie de poveşti scurte „Cazier” se va referi la aventurile subsemnatului într-o tabără din care s-a întors de curând, aventuri care trebuie scrise spre memoria colectivă a tuturor celor care au fost acolo şi, mai ales, pentru povestit nepoţilor. „Păi bine bă, tu stai la calculator şi… schimbi uleiul… eu când eram de-o seamă cu tine mergeam 8 kilometri pe zi pentru bere!”

Am spus-o de multe ori: sunt un băutor de bere înfocat. Iar pentru alte crime din cazierul meu, cum ar fi deranjarea gravă a liniştii publice, aveam nevoie de combustibil: la noi în cameră, camera de rockeri, era în permanenţă vraişte totală, 50% din timp doi chitarişti care făceau zgomot şi tot timpul doze goale de bere pe jos. Ei bine, ăştia doi aveau nevoie de alimentare. Doar nu degeaba eram „beer drinkers and hell raisers”. Şi am făcut din amândouă, şi beer drinking şi hell raising.

Adică, în prima seară, în timp ce noi repetam melodii şi eu eram mândru că tocmai învăţasem „La Grange”, de la ZZ Top, genul de melodie la care dacă eşti binecuvântat să faci partea de ritm, ca mine, îţi torturezi mâna stângă 7-8 minute, depinzând de solourile făcute de celălalt, dar iar mă lungesc prea mult, eram alimentaţi calumea cu bere şi am auzit folk pe afară. „Amatori” şi o privire plină de subînţeles, staţiile la maxim şi bagă: Highway to Hell şi La Grange. Prima sigur, a doua nu mai ţin minte exact. A doua zi am făcut treaba şi mai grav: la 3 după-amiaza am ieşit afară cu ele să facem zgomot… şi ni le-au stins că deranjam cursul de salsa. FFS!

Dar ne luăm cu poveşti despre cum enervam lumea… datele problemei: tabăra nu avea bere. La magazin aducea rar şi pe şest, după ora patru, doar Ursus şi Timişoreana: Timi era 4 lei. Ce-am făcut? Patru kilometri pe zi până în sat, încărcat paporniţele calumea cu bere, pornit înapoi. Calumea… puţin spus, era vorba de cantităţi industriale. Acuma… în Statele Unite, prin anii 20, era o chestie numită „prohibiţie”: alcoolul era interzis. Ăsta a fost începutul faimoaselor „mobs”, cunoscute drept „mafii”: să aducă pe şest băutură. Ca şi noi, de altfel: eu cu Mircea am creat „filiera Pinu”, şi aduceam în tabără, pe ascuns (pentru că deştepţilă s-a gândit să treacă prin faţa organizatorilor bând o bere), ba sărind gardul, ba prin pădure, cantităţi mari de bere. Cam două treimi le beam noi. De fapt, cred că „cartelul” a băut cam jumate din volumul de băuturi din toată tabăra… şi n-am fost beţi o secundă… în vreme ce lumea care îşi luase votcă („amatori”) dormea pe terenul de sport cu chitările uitate. O treime din stocuri le vindeam… şi făceam şi pe precomandă. Principala activitate a zilei devenise drumul până în sat, înainte de care adunam comenzi.

Când s-a anunţat razie am adunat vreo 20 de doze în paporniţa frigorifică pe care am pitit-o în boscheţi… şi am găsit-o întreagă de dimineaţă… când am adus-o pe şest înapoi în cameră, eu iscoadă în faţă, tovarăşul de afaceri cu geanta în spate. Ne-am dus şi în Buzău după corzi… ne-am întors cu 2 seturi de corzi. Şi cu 30 de beri şi o votcă, luate la preţuri mici din Kaufland… profit mare, dar a trebuit să acoperim autobuzul. Merseserăm iniţial 10km pe jos, din 32, dintr-un vis de mocăngeală: sperarăm să mergem pe moka, şi am lăsat autobuzul să treacă, şi apoi când am aflat că nu mai putem, am pornit pe jos… iar la întors ne-a prins o ploaie care ne-a udat în 10 metri până la piele. Epic? Puţin zis. Am intrat în tabără cu o încărcătură de proporţii epice.

Cel mai fain a fost când în ultima zi ne-am atins scopul declarat: să lăsăm birtul satului fără bere. Mă rog, mai aveau Bergenbier… şi ceva Beck’s… dar noi nu mai aveam bani. Aşa că sfântă era Timişoreana… berea noastră cea de toate zilele. Atât de sfântă încât ne-au venit idei geniale: chitarele cu doze de bere sau lanţul de pantaloni din cheiţe de bere… am reuşit să strâng în ultimele 2 zile 20 de cheiţe… un lanţ de 30cm.

Dar vă las… voi mai povesti mâine… partea a doua din cazier, în care voi trata defăimarea persoanei. Mircea, dacă am uitat vreo fază epică comentează, rogu.

A consemnat pentru toţi fanii Ion, t3h d3@l3r, campion la proba de 50 de metri doze.

Reclame

21 răspunsuri to “Cazier: partea I, filiera Pinu”

 1. amatorii care adormeau pe teren uitand de chitara…ii cunoastem noi..
  cati litri ati carat in total?:))

 2. inspirat…foarte smecher…
  da` bine ca esti tu campion !!eu sunt la proba”cum sa fii copil stupid si sa nu afli decat in ultimele 2 zile ca Ion aduce bere in tabara ca disperatul”
  Berea pt tine este cam al 5-lea element. Am I right?

 3. Pai normal ca tu nu erai beat, ca luai o bere, faceai 3 ore pauza… nu mai ramanea nimic…Eu luam un sfert de vodca (echivalentul a 4 beri, plus ca eu nu am kilogramele tale) in 30 de minute; dupa 2 zile din astea la rand normal ca te trezesti in camera dupa ce te culci pe teren=)) si cu chitara pe la secretariat=))

 4. fourtyseven Says:

  Nu chiar pauză de trei ore… era una de mic dejun, una de după amiază şi 3-4 la rând spre seară. Că iese în medie o bere la 4 ore e altă chestie.

 5. fourtyseven Says:

  @confessions-etc: nu, la mine berea e primul. :p

 6. e bine de stiut;)[i`m alice:))]

 7. ionut d. Says:

  bine zis david .. intr`adevar ion faceai pauze imense plus ca noaptea nu beai si nici nu te vedea nimeni la fata ca sa te credeam ca nu erai beat :))) … Si tu zici ca cei care beau votca sunt „amatorii” .. oh dude you`re so wrong .. si din cate stiu nu se adormea PE terenul de sport ci langa el :)))

 8. i pissed in the campfire. your argument is invalid.

 9. ionut d. Says:

  You pissed in the campfire 8-| … a really smart thing to do …

 10. fourtyseven Says:

  erai beat muci. foarte smart :p

 11. ionut d. Says:

  nici nu eram acolo cand tu ai stins focul deci nu ai de unde sa stii :))) si beat muci nu am fost nicio secunda ca s`a terminat bautura inainte sa ma imbat :-j

 12. fourtyseven Says:

  tu şi david stăteaţi cu o tipă între voi şi cu mâna unul pe celălalt. mai e de spus ceva? :P

 13. ionut d. Says:

  de fapt eram eu monica david, monica uitandu`se la cer si cantand „Hey soarele`i verde iarba e sus pe ceeeeer” si eu cu david unu cu spatele spre celalalt :p .. sau eram fata in fata :)))) desi nu cred tu ce zici david ??

 14. Ba ionut eram beti amandoi, de ce crezi ca mai tin minte exact ce s-a intamplat?:)) si tu erai beat sigur, ai luat aproape o sticla de vin =))

 15. fourtyseven Says:

  amatori… filiera s-a reunit pentru bere

 16. amatori… filiera s’a reunit pentru bere

 17. ionut d. Says:

  Sincer numai vin nu`mi amintesc sa fi baut :)) In schimb stiu ca mi`am terminat berile si am baut ceva vodka de la tine dar vin CHIAR nu (sau da ?)

 18. Naspa de voi frate… amatori, ce sa mai… si tu si David se pare ca inca mai sunteti in relatii bune :-„

 19. ionut d. Says:

  Nu stiu de ce cei care beau SI ALTCEVA inafara de bere se numesc amatori din moment ce dintre bere, vin si votca berea are cel mai scazut procent de alcool :-?

 20. fourtyseven Says:

  pentru că…

 21. … pitong

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: