Beer Guitar Project

Ei, iată că mă întorsei dintr-o tabără epică din care vor veni poveşti epice. Dar mi-a venit o idee epică.

Am un Stagg L400BK (pentru necunoscători, e o copie de Gibson Les Paul), de vreo 3 ani, relativ ieftineană… dar destul de bună. După câteva zeci de timişoreana mi-a venit o idee genială: să dau jos capacele dozelor de la chitară şi să le înlocuiesc cu capace noi, confecţionate manual din doze de bere. Idem pickguardul, dar la ăla o să fie nevoie să am ceva grijă să nu mă tai la mână. Pe de altă parte, se anunţă un proiect destul de interesant.

Primul pas ar fi scoaterea capacelor dozelor, ceva ce oricum vreau să fac din două motive: fără capace arată mai badass şi capacele au o tendinţă urâtă de a se murdări. Aşa că am purces azi la treabă şi am demontat dozele.

Poza e făcută înainte să o scot pe a doua, dar se vede ce e de văzut: capacele dozelor sunt lipite, iar pistolul meu de 70W nu face faţă. Trebuie să mă duc după cel de o sută. Iar restul treburilor le fac de mâine, inclusiv măsurători, şabloane şi alte asemenea chestii. Să nu uit: paralel cu mine lucrează şi Mircea – posibil să aibă rezultatele ceva mai devreme, având în vedere că mâine noapte plec la mare.

În orice caz, principala problemă ar fi dacă şi cum afectează aluminiul de doză sunetul chitarei.

Ştiţi ce gust are berea. De acum veţi şti şi cum se aude.

7 răspunsuri to “Beer Guitar Project”

  1. 1.Ai dreptate în legătură cu tabăra;)e epica!
    2.Foarte originala ideea cu capacele
    3.cred ca e riscanta:))adica…depinde de felul in care afecteaza sunetul…
    4.the last, but not the least-zici ca-ti vin idei geniale cand bei…hmm:-??foarte interesant.pe bune, o sa incerc si eu teoria asta;)[banuiesc că va fi cam epic fail….i`ll give it a go…teoretic,nu moare nimeni…teoretic;)]

  2. fourtyseven Says:

    A făcut Mircea teste de sunet. Nu e afectat cu nimic sunetul. Oarecum previzibil, aluminiul e metal neferos… dar speram să afecteze cumva, să îi dea un sunet un pic mai metalic. Mâine încep munca serioasă.

  3. Da… eu cu Ion vom avea chitari cu doze de bere :D Epic win :)

  4. And so the big day has arrived!!
    Spor la treabă;)

  5. fourtyseven Says:

    Am acoperit dozele deja… mai e un pic de muncă.

  6. Pot prezenta un rezultat partial pentru cei interesati… Este pe chitara mea backup, insa dimensiunea dozelor este aceeasi la ambele chitari. :D
    Pentru curiosi: http://i.imgur.com/p8fv9.jpg

Lasă un comentariu