Ce te faci cu rudele?

Am o rudă. Nu-i nimic deosebit, ştiu că mulţi aveţi de-astea pe acasă şi nu doar… sunt ceva relativ comun, le găseşti peste tot. Şi, bineînţeles, nu ai cum să le alegi, că na, rude, ştiţi cum merge treaba. E, ce te faci tu, om, dacă ai o rudă care tocmai a descoperit internetul? De fapt, problema în sine nu ar fi descoperirea internetului, ci descoperirea e-mailului. Unde vreau să ajung? Uite aici: ai trimis un mail cuiva, şi aştepţi răspunsul cu mai multă sau mai puţină nerăbdare, fiind vorba de ceva destul de important (poate o să vorbesc de asta ceva mai încolo).

Şi în fiecare zi, când porneşti calculatorul, eventual după ce vii, obosit, de la şcoală sau serviciu, după caz, observi că ai un mail nou. Sau mai multe. Nu contează. Imediat te gândeşti „mi-a răspuns?” şi dai clic pe butonul către căsuţa de mail. Cu sufletul la gură aştepţi să se deschidă inboxul când… stupoare. Încă vreo 3 mailuri trimise de binevoitoarea rudă, invariabil conţinând powerpointuri cu chestii variate, de la poze la filosofii şi cugetări. A, şi cele 3 mailuri sunt în plus faţă de cele din ziua precedentă, de îţi vine să îţi iei lumea în cap. Să bagi la spam nu prea poţi, că na, poate o avea ceva important de zis … cândva. „Ionuţ, ai primit mailul?” „Care…?” (deşi, sincer, tare mi-i că am să aplic şi asta).

Dar cum o faci să se oprească? Nu-s genul de om care să stea enorm de vorbă cu rudele sale. Ok, familia, bunicii, alea-alea, dar nici nu mai ştiu câţi veri am (fireşte, nici unul primar, de localitate sau nu) şi nu îmi face o deosebită plăcere să trec pe la toate rudele prin vizită. Bun. Cum îi zici să nu mai trimită? Cum îi zici că nu toate prostiile de pe net trebuie trimise la toată lumea şi că nu toată lumea are nevoie să primească zilnic chestii de genul? Şi, mai ales, cum o înveţi ce e aia Blind Carbon Copy (nu râdeţi: eu am aflat abia acum 3 luni de la proful de mate că B vine de la blind, dar nu trimit mesaje la toată lumea cu toate prostiile)?

Nu pot decât să blestem ziua în care o să îşi pună mess.

Reclame

14 răspunsuri to “Ce te faci cu rudele?”

 1. Bine că nu e BJCC. :lol:

 2. Hmm, uite o solutie de compromis. Daca ai GMail, poti face filtre. Tot ce e de la X -> Go to ProtoSpam. Functioneste destul de bine.

 3. fourtyseven Says:

  Baiul e că i-am dat adresa de yahoo.

 4. te compatimesc sincer. :)) eu am patit-o. defapt,am patit cu o verisoara care a nascut si care,timp de 2luni trimitea incontinuu poze cu maimu..copilul.. „uite,aici e cu mana dreapta in gura” „uite,aici cu mana stanga” ” uite,cu amandoua mainile-n gura”… a renuntat cand a vazut ca nimeni nu o baga in seama..

 5. Uhm, imagineaza-ti ca in loc sa ai o ruda care face asta, ai o persoana pe care nu ai mai vazut-o de cand aveai 6 ani, cand ti-a adus colegul de clasa (inatai) in vizita la petrecerea de ziua ta si care de cand a facut rost de mail-ul tau (nu se stie cum, in urma cu 3 ani) iti trimite o medie de 5 mailuri pe saptamana, in perioadele mai rodnice – 9 mailuri, toate continand poze si tratate pe aceleasi doua subiecte – catelusi si sfinti (gosh, that was a long sentence). Some have it worse, dude.

 6. fourtyseven Says:

  Pe de altă parte, poţi oricând să îi bagi mailurile la spam. Cu rudele e un pic mai greu, mai ales când dau pe la tine săptămânal.

 7. fourtyeight Says:

  Hmm, uite o solutie de compromis. Daca ai YMail, poti face filtre. Tot ce e de la X -> Go to „Mailuri de la rude”. Functioneste destul de bine.

  PS: Options -> More options -> Filters -> Add filter

 8. fourtyseven Says:

  Merci. :)

 9. Roagă-ţi ruda să îţi trimită bancuri, în loc de .pps-uri.

 10. fourtyseven Says:

  De bancuri n-am nevoie, sunt „up to date” :D

 11. :lol: Nu mă provoca, fiindcă pot să stau o noapte-ntreagă şi să-ţi arăt că nu eşti nici pe departe la curent. :twisted:

 12. fourtyseven Says:

  ok, provocare: în săbii să ne tăiem, în buzdugane să ne lovim sau în bancuri să ne… updateuim?

 13. *actualizăm.
  Oricând. Când mai ai drum prin Bucureşti, programează-ţi un tren de-ntoarcere a doua zi, dimineaţă, şi dă un semn.

 14. fourtyseven Says:

  16 mai (deşi cred că o să fiu cam ocupat), 22 mai, 2 iunie, 26 iunie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: