Cât de simplă e situaţia

…în cazul în care Băsescu îl loveşte pe copil.

Întâi de toate, indiferent că e făcătură filmarea sau nu, reacţia lui Băsescu demonstrează că e vinovat de gestul respectiv (puncte în plus pentru Crin Antonescu care a lovit oratoriceşte în Băsescu exact cu argumentul ăsta, care nu îi lasă portiţă de scăpare). Nu cauţi motivaţii pentru a lovi un copil, care poate că a vorbit urât… în fine, nu contează. Zici că regreţi, zici că nu ai făcut aşa ceva, dar nu cauţi motivaţii.

De ce mi se pare grav? Simplu: dă în fi-tu dacă nu te ascultă, o palmă la vremea ei e o lecţie ce nu se uită, dar în copilul altuia nu dai cu pumnul, în scârbă, pentru vreo prostioară. Adică, să fim serioşi, copilul ăla cel mult a vorbit prostii, nu cred că un candidat la preşedinţie şi-ar permite aşa ceva. Adică, una e când eşti un neica nimeni şi îţi scapă una, alta e când trebuie să ajungi primul om în stat, un model pentru toţi românii. Dacă i-ai învăţat să bea cu Becali şi apoi să suie la volan, să fure telefoane, să urască presa, măcar nu-i învăţa să bată copiii altora.

Iar povestea cu „de ce a apărut tocmai acum” e o pierdere de vreme. Până la despărţirea de liberali era logic ca acea casetă să stea ascunsă, ca să nu îi sape imaginea (bine, eu cred că de la bun început caseta se afla în mâini liberale sau cu simpatii liberale) iar după separaţie sunt convins că se ştia că impactul maxim l-ar avea în campanie. Dar astea sunt speculaţii, nu are importanţă atât momentul în care a transpirat pe post filmul (din 2004), ci faptul că s-a întâmplat. Da, campania e murdară. Aşa a fost de toate părţile: Băsescu cu referendumul, Geoană care nu venea la dezbateri dar comenta de pe margine, acum şi liberalii au atacat la fel de crunt. Diferenţa e că eu nu prea văd cum se mai poate apăra Băsescu de reacţia românilor acum. Bine, mulţi cred că e făcătură. Dar eu sunt deja convins că o să ajungă în cădere liberă.

Nu am drept de vot şi aş vrea să se înţeleagă că blogul meu nu are coloratură politică şi că eu comentez anumite evenimente de pe scena politică cu o – vizibilă, sper – doză de imparţialitate şi tratând doar faptele.

Reclame

2 răspunsuri to “Cât de simplă e situaţia”

  1. Cum sa nu ai coloratura politica pe blog? E un trucaj ordinar!!! Vad portocaliu peste tot! :)

  2. fourtyseven Says:

    Nu uita că am şi alb, roşu, şi galben, şi albastru, şi red că dacă ne chinuim puţin observăm şi un pic de verde. M-ai prins, fac reclamă mascată la toate partidele fără să se prindă vreunul că fac tuturor celorlalte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: