De casă vs. cumpărat

Mereu am susţinut că produsele de casă, indiferent de cât e de specialist sau pregătit cel care le face, sunt mult mai bune decât orice e în comerţ. Mereu voi prefera să mănânc o ceapă din grădină decât o ceapă „bio” din hipermarket. Cu toate că, teoretic, înseamnă acelaşi lucru – atenţie, nu susţin mâncarea bio. Prefer să iau din pieţe chiar şi de la intermediari, că pentru mine primează naturaleţea produsului. În fine.

Pot să dau exemple cu miile, începând de la vinul hibrid de casă de la ţară (pentru cine nu ştie – există 3 tipuri de vie: sălbatică, cea foarte rezistentă la boli, dar cu producţie mică, cea nobilă, din care ies vinuri de soi şi singura recunoscută de UE şi hibrida) care, sincer, nu se compară cu nici un vin din comerţ – cu toate că nu are un gust deosebit, are acel ceva care te cucereşte instant.

Dar exemplul cel mai elocvent e cel al hreanului în oţet. Am descoperit delicatesa asta acum 8 ani. Un borcan plin de fragmente albe de ceva ras, într-un lichid, foarte compacte. Borcan la care imediat ce deschideam capacul simţeam cum îmi ia foc nasul. Face bine la răceli şi este unul dintre cele mai bune condimente pe care le-am întâlnit. Acum mănânc unul încă proaspăt (de obicei trebuie să treacă ceva timp până când e în stare „optimă”) şi de la un vârf de dinte de furculiţă de aşa ceva îmi iau foc şi nasul, şi gâtul, şi gura. Când am luat din comerţ aşa ceva puteam să îl mănânc şi pe pâine la cât era de slab. Ziceai că e o pastă seacă.

Acu să-mi zică mie cineva că face bine UE impunând norme pentru producători.

Apropo, ştiaţi că ţuica de casă este, teoretic, ilegală?

Reclame

Un răspuns to “De casă vs. cumpărat”

  1. stiam ceva ca tuica de casa e ilegala cum e si palinca daca te prinde politia ca ii dai unuia la poarta palinca si el iti da bani e mai grav decat daca ai fi furat ceva .. si ala care cumpara e amendat grav.. e f nashpa chestia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: