Retrospectivă vamaiotă

Şi iată că m-am întors de la Vama Veche. Eu cu fratele Mihai am fost unicii posesori de cort socialist pe raza mai multor campinguri, ceea ce m-a amuzat, dar nu asta e important. Important e altceva.

Ca să punem relele înainte, voi spune că nu o să mai stau niciodată mai mult de câteva ore în Vama Veche. Eu când am venit mă aşteptam să găsesc o staţiune rustică, simplă, ieftină, pentru ăia care stau la cort. Rustică e, simplă nu e, ieftină nici atât. Au nişte preţuri absolut enorme. La o cârciumă mai fără fiţe, o chiflă mică şi uscată e 0.75 lei. Cu 15 lei e greu să mănânci să te saturi pe o zi. Ce să mai zic că apa e 3 lei şi o Stejar la jumate la piraţi e 5. Preţuri enorme, zici că-i Mamaia, nu Vamă.

Ba mai mult, dacă vii cu hârtia de 50 sau, Doamne fereşte, 100 de lei la magazin, nu o să te servească ăia că ţin cu dinţii tot măruntul pe care îl au. La ce naiba le-o trebui, nu ştiu. O să mai scriu pe subiectul ăsta, că am ceva destul de dur de zis despre un anumit magazin de acolo.

Apoi e cârciuma de rockeri „La Piraţi”. Atmosfera e perfectă, localul e numai lemn şi paie, şi urlă rockul cât se poate de tare. Dar asta nu înseamnă că nu vin şi pokemoni pe acolo. Citez, „cum să bei suc la piraţi?”. Dar, deşi aproape la fiecare melodie pe care o băgau (şi băgau Cargo, Judas, Maiden, Metallica, Phoenix, chiar şi Colibri) eu urlam versurile în gura mare şi dădeam din pleata invizibilă ca un nebun, m-a enervat crunt că în localul ăla se practică nişte preţuri enorme. Cum să ceri 5 lei pe o Stejar? Eu în Buzău iau Carlsberg cu 4.2 şi Stejar cu 2.5, aşa că normal că mi se par preţurile mai umflate decât la apă. Şi mi se pare ipocrit, adică, cârciumă de metalişti să ceri atâţia bani pe o bere…

Am mai mâncat la Papa la Şoni, un restaurant genial. Pe lângă ambianţa rustică, au preţuri mari. Asta m-a mirat mai tare decât „Puii mei!” scris în meniu la preparate din carne de pui. Dar am constatat de ce sunt aşa de mari preţurile – porţiile sunt enorme. Te saturi din ele. Am dat 20 de lei pe nişte pleşcoi cu spanac şi garnitură cartofi cu ceapă şi n-am putut mânca tot. Iar pleşcoii sunt mai buni ca în Buzău. Locul ăla face toţi banii.

Aşa. Din 24 de ore de Folk You am izbutit, cu voinţa şi toporul, să filmez 3. Azi mă apuc să fac captura, şi o să sui pe blog filmuleţele. Plus o grămadă de poze. Dar cronica la Folk You vine un piculeţ mai încolo. Mai am nevoie să mai şi mănânc un pic.

Până ună alta, ne mai citim.

Nu mai e Vama ce a fost. Nici chiar comparând cu ce era anul trecut… cu 5 lei luai Heineken şi şaorma cu 9. Acu’ faci foamea pe acolo.

Reclame

6 răspunsuri to “Retrospectivă vamaiotă”

 1. Anonymous Says:

  Preturile se scumpesc peste tot:(
  Macar ai zis ca a fost misto(atmosfera, lemn, paie^^).

 2. mai, sa stii ca eu sunt super mandru de cortul meu socialist, at least… era marisor :D

 3. fourtyseven Says:

  Şi eu de al meu, deşi era simţitor mai mic.
  Totuşi, al meu nu a atras aşa un bombardament din partea păsărilor… :-„

 4. da, fiindca tu ai ocupat loc strategic pe front, eu eram fix sub copac :))

 5. da unde v`ati pus corturile baietii :))

 6. fourtyseven Says:

  În curtea unuia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: