Chestiunea bovină

Presupunem că mergi cu maşina printr-un sat. Care sat este, evident, populat de nişte oameni foarte conştienţi de regulile bunului simţ în materie de circulaţie şi care, seara, îşi aduc vacile de la păscut. Şi umplu şoseaua de prin sat cu vreo 50 de frumoase cornute, care îţi ocupă cam toată lăţimea drumului de eşti nevoit nu numai să ai grijă că se reduce circulaţia la un singur sens, dar mai trebuie să şi eviţi alte maşini şi, să nu uit, să faci slalom printre bovine, care, de multe ori, nu merg pur şi simplu drept, ci se împrăştie pe tot drumul, ba le mai şi împrăştie şi ţăranul prezent de-a dreapta sau de-a stânga.

Dilema mea e asta: presupunem că intri cu maşina într-o vacă şi o omori. Cine iese vinovat din povestea asta şi cine plăteşte defecţiunile? Ţăranul că îşi bagă vaca nesemnalizată pe drum public, sau tu că dai peste vaca omului?

Reclame

5 răspunsuri to “Chestiunea bovină”

 1. tu, ca nu ai condus „preventiv, pentru evitarea oricarui pericol” :(

 2. Stii, daca as fi eu in pozitia de a face ce trebuie, as face mini-centuri pe langa sate astfel incat oraseanul nesimtit si ignorant sa nu mai tulbure ritmul lucrurilor. Sau as pune mine contra vehiculelor pe strazi:P
  Stiu, sunt luddit.

 3. fourtyseven Says:

  Având în vedere că eu sunt adept al automobilismului, mai degrabă, trebuie să îţi subliniez că străzile sunt definite în lege ca „drum public”, pentru circulaţia automobilelor. Acuma, şi eu aş prefera varianta unei centuri, dar, cu toate că n-am nimic cu populaţia rurală, aş prefera să-şi ţină vacile în şir indian… sau să le ducă ei pe lângă sat. Nu de alta, da’ mai are nevoie omu’ de şosea.

 4. O vai, Bla Says:

  „Dilema mea e asta: presupunem că intri cu maşina într-o vacă şi o omori. Cine iese vinovat din povestea asta şi cine plăteşte defecţiunile? Ţăranul că îşi bagă vaca nesemnalizată pe drum public, sau tu că dai peste vaca omului?”
  Let me make this clear: Vaca e vinovata >:). Iar expresia „intri (cu masina) intr’o vaca” …:))

 5. eu zic sa fi facut laptarie pe loc:)) just kidding.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: