Românii şi gândirea

Cred că e evident că la (unii) români creierul este substituit destul de eficient de altă parte a corpului. Înainte să v-o ia imaginaţiile la goană, o să zic că este vorba de posterior. Altfel nu îmi explic cum de unele lucruri sunt proiectate atât de prost. Mai demult vorbeam de pasajul de la Unirii, acum zic de nişte semafoare din Buzău – de altfel, motivul pentru care aleg să traversez printre maşinile oprite la stop, 50 de metri mai încolo.

La intersecţia respectivă sunt 2 semafoare. Unul de pe partea pe care stau eu până la refugiul de la McDonalds, şi unul de la refugiu până la piaţă. Când merg la şcoală dacă îl prind pe primul verde nu e vreo problemă. 

De ce zic că-s proiectate prost? Păi al doilea se face verde când primul mai are vreo 10 secunde, şi cam 13 secunde mai târziu se stinge. Deci, când mă întorc la şcoală, dacă ar fi să fac un asemenea calcul, aş avea de aşteptat în plus vreo 80 de secunde. Ceea ce e mult. Foarte mult. 

Sau alte semafoare. Mai jos pe aceeaşi stradă sunt nişte semafoare şi mai deştepte. Tot de cele de pietoni vorbesc. Când traversezi strada mare ai cam 20 de secunde la dispoziţie. Când traversezi strada cealaltă de vreo 2-3 ori mai îngustă, ai 40. Deştept, nu?

Reclame

2 răspunsuri to “Românii şi gândirea”

  1. poate pentru ca semafoarele pietonilor sunt sincronizate dupa cele ale soferilor. desi tu traversezi o strada ingusta, pe principala e fluxul mai mare de masini si de-aia tine 40 de secunde. fii impaciutor, vei avea carnet intr-o zi

  2. La aceeaşi intersecţie dacă vrei să faci dreapta ai verde intermitent, dar trebuie să stai dupăpietoni. De-asta zic că e planificată cu fundul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: