O incursiune din om în maimuţă

Totul a început pe baza unui film pe Youtube despre Mareşal, şi ca un blogger ce sunt, m-am pus pe citit comentariile. Şi văd acolo pe unul care zice ceva de genul ăsta.

asgasgasg1 (2 weeks ago) Show Hide
Tu nai o treaba cu viata, oricum, oricine castiga razboiu, era rau si o fost rau, insa daca ar fi castigat nazisti ar fii comis ororii mult mai marii decat cele comise de comunistii, gandestete ca din cauza nazistilor au murit 45 de milioane de oamenii, regele sa desteptat si a facut ce trebuia, la „sapat” pe Antonescu, si ia tradat pe nazistii. Daca comunistii ar fii pierdut razboiu. teroarea ar fii fost mult mai mare!
Şi mă apuc eu să îi răspund. Ce a rezultat a umplut trei zile, şi abia la finalul lor am realizat că „lecţia de istorie” pe care o ţinusem devenise, pentru mine, o incursiune din om în primată. Dau aici paste de la discuţie, în ordine cronologică.
Dragul meu asgasgasg1, ai idee ce vorbeşti? Eu îţi spun că 50 de ani de dominaţie nazistă ar fi făcut mult mai mult bine româniei decât 10 ani de alianţă cu ruşii. Dacă deschizi ochii, poţi remarca linii de tren făcute de nemţi. La mine în oraş există aşa ceva, marcate cu „Krupp 1943”, deci când nemţii ştiau că pierd războiul încă mai ajutau România. În 4 ani nemţii au făcut drumuri, poduri, căi ferate. Ruşii ştii ce au făcut? Caută „sovrom” pe wiki.
asgasgasg1 (4 days ago) Show Hide
Dar nemtii nu au pierdut razboiu in 43, iar comunisti au facut si iei multe, slava domnului, dar nazistii au fost fidelii 100% lui hitler si aveau numai gandurii criminale si se gandeau numai la hitler sai fie lui bine. Daca hitler le-ar fi cerut sasi ucida parintii, ar fi facuto fara nici o remuscare.
Nu am afirmat că au pierdut războiul în 1943, ci că ei conştientizaseră că nu o duc prea bine. În casa bunicii mele stătuse pe timpul războiului un neamţ. Nici nu se simţea că e acolo, atât era de manierat. Zici de gânduri criminale? Dacă avea aşa ceva, nu se mai chinuiau să-l ascundă când au venit ruşii după el. Cât despre criminali NU îndrăzni să îl dai exemplu pe Hitler şi să le iei apărarea ruşilor. Stalin a fost cel mai mare criminal al tuturor timpurilor.
lucianmara (4 days ago) Show Hide
peste 20 de milioane de ruşi a umorât Stalin. mai mulţi decât a omorât armata germană
asgasgasg1 (3 days ago) Show Hide
Neamtu ala era din trupele SS sau un simplu soldat german, iar stalin cat si hitler erau amandoi cu capu si aveau amandoi o minte criminala, apropo tu sti ca inainte ca nemti sai atace pe sovietici, stalin il aprecia foarte mult pe hitler si ca dupa razboi stalin a dat ordin sa i se aduca orice obiect care ia apartinut lui hitler, iar aceste obiecte sunt pastrate in Moscova. Si sa stii ca o duc bine acum, cu toate ca sau speriat de morte ca or sa ajunga in evu mediu dupa WWII.
asgasgasg1 (3 days ago) Show Hide
Nu prea cred, nemti au omorat 45 de milioane de oameni de diferite nationalitati. Pai pe tine nu te sperie atata ura cat a avut hitler in el, si cate modalitati de a extermina oameni a folosit.
Nu are nici un fel de importanţă din ce „armă” era neamţul, având în vedere că pe toţi i-ai acuzat că aveau gânduri criminale. Şi nu, Stalin nu era „cu capu”. Stalin a fost un criminal extrem de lucid şi extrem de calculat. Ceea ce tu nu observi este scopul pentru care a cerut să i se aducă. A vrut să se asigure că nu există nici un fel de dovadă că Hitler ar fi murit onorabil (vezi împuşcătura în cap versus cianură).
Hehe, nu uita că pierzătorului unui război îi sunt întotdeauna atribuite „epitete” şi exagerări. Nemţii pe unde au trecut s-au purtat cuviincios. Ruşii ştii ce au făcut? Au băut, au jefuit şi au violat. Au deportat români din Basarabia în Siberia, şi i-au înlocuit cu jidani care jefuiau şi ucideau românii rămaşi. Nu a omorât nici Hitler 45 de milioane, ci mai puţin, şi nici Stalin 20, ci mult mai mult.
asgasgasg1 (1 day ago) Show Hide
E clar, nu sti prea multe, tu ii apreciezi pe nemti indiferent de ce acuzatii li s-au adus, o tii pe ata, insa ambele tabere s-au intrecut in masuri sadice, cand au trecut nemtii spre rusii au violat si au distrus si invers si cu rusii, ca au mai fost soldati drepti, au fost exceptii.
Mai bine ai scoate capul din cutie, că eşti îndoctrinat de învingătorii care scriu istoria. Nu îi apreciez pe nemţi, doar le recunosc meritele (da, au şi aşa ceva). Nu îndrăzni să mă acuzi că nu ştiu prea multe. Încuiatule.
asgasgasg1 (1 day ago) Show Hide
Tu te-ai uitat la filme, filmulete sa vezi pagubele provocate de nemti si de rusii, de orice fel. Ai ascultat povestiri, ai citit ceva despre ce fel de cruzimi au provocat ambele tabere. Tu de unde cunosti cea ce crezi tu ca cunosti?
Din povestiri. Istoria adevărată nu o înveţi din cărţile scrise conform „normelor” învingătorilor. Istoria adevărată o înveţi din povestirile purtate de oameni. Cea mai mare parte din „istoria reală” pe care o ştiu o ştiu din povestirile bunicilor. Iar faptul că nemţii au făcut bine ţării în anii 40 am văzut cu ochii mei (şinele de tren Krupp din 43).
asgasgasg1 (1 day ago) Show Hide
Da ce, comunisti nu au facut cai ferate si au mai si electrificat multe din ele, poate ca nemtii intalniti de bunici tai au fost o exceptie, am auzit o povestire din Rusia in care un echipaj de tanc German au pus rusi civili (cativa) sa sape un adapost pentru tanc.
Nu confunda. Regimul comunist din România nu putea să pună beţe în roate unei dezvoltări normale. Adică să electrifice şi să extindă reţeaua de căi ferate. Pe de altă parte, ţi-am zis să cauţi „sovrom” pe wiki. Dacă nu ai căutat, îţi zic eu. Erau uzine făcute de ruşi pentru exploatarea resurselor româneşti şi trimiterea lor în URSS. Pe parcursul multor ani. Fără să primim nimic în schimb. Nemţii când au luat de la noi, ne-au şi ajutat. Ruşii nu.
asgasgasg1 (1 day ago) Show Hide
Da tu esti chiar orb, tu parca vezi numai ce iti place tie sa vezi, pai nu ti se pare normal sa se dea „cezarului ce e al lui” eram sub dominatie sovietica, si primeam si noi multe de la comunisti, tehnologie, ni sau construit blocurii un elev cand termina scoala primea loc de munca si casa, idei comuniste care ne-au ajutat, iar daca eram in continuare sub dominatie nazista, era nu cu mult, dar era mai rau. Bete in roata, le-au bagat hitler, nemtilor.
Nu, NU mi se pare normal ca în momentul 23 august, când am gonit nemţii din ţară, ruşii luau ostaşii români care NU mai luptau contra lor prizonieri sau îi ucideau, NU mi se pare normal să vii într-o ţară să furi tot după ce ai mai furat ceva şi NU mi se pare normal ca un EROU al neamului, Mareşalul Ion Antonescu, să fie considerat criminal de război. Mai citeşte şi ascultă ce povestesc alţii.
asgasgasg1 (23 hours ago) Show Hide
Ba baiatule, armata germana era impartita in 2, trupele SS cei care gandeau cu pumnu si soldati obisnuiti recrutati printre care si soldatii romanii sau cei luati din unitatile de disciplina. Insa, cei recrutati ii urau trupele SS. SS erau varfu de lance al armatei germane erau 100% devotati lui hitler pecand cei recrutati, au fost bagati pur si simplu in razboi fara voia lor. In SS intrai cu greu, trebuia sa fii agresiv, sa fii rasist si sa ai dorinta de razbunare si de a ucide.
asgasgasg1 (23 hours ago) Show Hide
Sati mai povestesc o faza, cand soldati obisnuiti ai germaniei se luptau cu rusii, si apareu SS, cei recrutati si cu rusii se aliau ca sa omoare trupele SS dupa care rupeu alianta si se luptau in continuare.
fourtysevenblog (22 hours ago) Show Hide
Ce vrei să îmi demonstrezi? Nu vreau să dezbat moralitatea cauzei pentru care luptau nemţii (deşi exista şi un lucru bun în scopul lor, eliminarea bolşevismului), vreau să deschizi ochii să îţi dai seama că nemţii au făcut României mai mult bine decât ruşii, şi le recunosc meritul ăsta. Şi nu mă interesează cât erau de îndoctrinaţi cei din Waffen SS, câtă vreme aliaţii noştri ruşi de la 23 august îşi băteau joc de trupele române.
asgasgasg1 (20 hours ago) Show Hide
Pai si vroiai sa se poarte frumos cu noi, daca am luptat inpotriva lor! Antonescu sa dat cu nazisti, a crezut ca totu e bine, a avut o minte nebuna ca si a lui hitller, si a facut tot posibilu sal pupe in fund pe hitler, si a si reusit, e drept, Mihai nu ia vrut nici pe comunisti dar nici pe nemti, a vrut o Romanie Libera, ne puteam dezvolta si singuri la vremea aia, fara nici un ajutor, oamenii erau mai responsabili.
fourtysevenblog (17 hours ago) Show Hide
Boule. Nu ţi-e ruşine să îl acuzi pe Mareşal de nebunie? A fost singurul care a înţeles că atâta timp cât există URSS, nu pupăm nici Basarabie nici Bucovină. EL a vrut o Românie ÎNTREAGĂ şi LIBERĂ de bolşevism. Dacă regele nu îl aresta, acum am trăi MULT mai mult
decât trăim.
asgasgasg1 (17 hours ago) Show Hide
Sub dominatie nazista, zici tu, un neam de oameni care nu aveau in cap decat razboi, si vorbeste frumos mucosule.
fourtysevenblog (14 hours ago) Show Hide
Nu vreau să te înjur de Crăciun, da’ vezi-ţi lungul nasului. Nu eşti în măsură să îl judeci pe Mareşal, unul dintre marii martiri ai neamului, şi nici să mă judeci pe mine. Indiferent ce am fi fost sub dominaţie nazistă, am fi dus-o mai bine decât sub sovietici. Îmi pierd vremea cu tine, eşti îndoctrinat până în măduva oaselor, nu vei pricepe în veci că naziştii au făcut şi lucruri bune. Apropo, ce zici de Hiroşima şi Nagasaki?
asgasgasg1 (14 hours ago) Show Hide
Tuturor li se infunda, japonezilor li sa infundat cu bombele nucleare, au devenit arogati si increzuti, au fost un popor slab cu mult tupeu, sau pus cu cine nu trebuia. Stiai ca dupa atacu de la pearl harbor, japonezu care a condus atacu, a spus ca simte ca a trezit un urias care dormea, tu parca ai fi mama ranitilor.
fourtysevenblog (13 hours ago) Show Hide
Şi noi am fost tot un popor slab care s-a pus cu cine nu trebuia, nu? Nu trebuia să ne batem cu ruşii, trebuia să le dăm de bunăvoie Basarabia şi Bucovina, nu? Şi dup-aia să îi lăsăm să ne ocupe şi pe noi, eventual.
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
capu plecat, sabia nul taie
fourtysevenblog (13 hours ago) Show Hide
Iar românii care aveau neşansa să trăiască în Basarabia erau fie ucişi şi jefuiţi, fie trataţi cam cum erau ovreii în Germania, fie trimişi în Siberia.
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
vezi ca ti-ai dat seama in sfarsit, era mai bine in lagare sa muncesti pana mureai, sau sa traiesti totusi liber si care avea ghinion era ucis sau jefuit, in lagar nu aveai mult mai putine sanse sa scapii cu viata.
fourtysevenblog (13 hours ago) Show Hide
Nu, dragul meu, românii din Basarabia erau trimişi în lagăr atâta timp cât Basarabia era sub ocupaţie sovietică, „liberă” de dictatura antonesciană. Când a venit Antonescu şi a eliberat Basarabia, atunci au fost românii liberi. În 1944, când au revenit ruşii, după 23 august, românii au început să fie persecutaţi din nou. Şi ghici cine o conducea. Ovreii scăpaţi de către români şi de Mareşal de moartea în lagărele Reichului.
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
Ba tu esti tamp, cum dracu sa fi eliberat Antonescu evreii, can el era aliat cu hitler si a fost rasist. Tu sti, cand au ajuns rusii in auschwitz, au ramas deadreptu socati de ce au gasit acolo, ce miros greu de carne arsa si cati munti de cadavre au simtit si vazut acolo, si copii baieti castratii si multe alte scene de groaza, si toate din cauza nazistilor, daca castigau iei razboiu, crezi ca sar fii cumintit.
fourtysevenblog (13 hours ago) Show Hide
Au rămas atât de şocaţi încât au adăugat şi ei câteva maşini de ucis. Îmi place că eşti selectiv în argumentarea ta, şi nu combaţi decât argumentele la care crezi că poţi aduce contraargumente corecte (nu că ar fi). Pune mâna pe o carte de limba română, să înveţi ortografia, şi stai în banca ta şi învaţă, apoi să-ţi permiţi să-mi spui mie mucos. Când a zis Antonescu „popor ingrat”, s-a referit la de-ăştia ca tine, care nici măcar limba nu o scriu corect.
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
Ba baiatule, daca mata si cu taptu nu o fost in stare sa te educe, adica sa ai grija cand vorbesti, ce vorbesti, cu cine vorbesti, varsta se respecta, sau marog, sa respectat candva, dar daca voi astia mai tineri v-ati luat lumea in cap… ce sa mai vorbesc cu tine, ca tot degeaba, esti un bolovan, esti ca si nazistu de Antonescu, sti ca nui putea suporta pe cei mai invarsta ca el? Hai noapte buna si de maine mai invata si tu sa privesti oamenii, dute la scoala, si mai lasa anturaju deoparte.
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
Ca de la iei inveti toate prostile si toate figurile, uiti repede de cei 7 ani de acasa( daca ii ai) si iti iei lumea in cap, ca si Japonezii, dar au platit.
fourtysevenblog (13 hours ago) Show Hide
Noi, ăştia mai tineri, mai suntem şi olimpici pe la vreo materie, mai ştim şi să scriem corect, şi avem păcatul să nu respectăm cineva numai pentru o vârstă, şi nu începem să o luăm cu „mă-ta” şi cu „taptu” imediat. Ah, era să uit, să ne fie ruşine că apreciem oameni ca Ion Antonescu. Glorie eternă Mareşalului. Trăiască România.
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
Vitoru tarii, duc tara la vale, toti cred ca or sa ajunga ingineri si sefii, pai cu atatia 100% invatati si atatia sefii si, cum naiba o so mai duca tara bine, cand lipseste omu simplu si muncitor, ca pana acuma a fost bine uni mai invatati unora nu leo placut cartea mai putin, dar stiu meserie foarte bine, la revolutie sa vrut democratie, acuma e bine nam ce sa spun, justitia e oarba si toti ciudati si talharii liberi pe strada. Ar trebui stransa cureaua si instaurata o dictatura constructibila
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
Hai noapte buna, degeaba esti olimpic, daca tu manaci din gura!
fourtysevenblog (13 hours ago) Show Hide
Noi muncim, nu gândim.
asgasgasg1 (13 hours ago) Show Hide
Tu nici nu muncesti, si nici nu gandesti.
Concluziile le trageţi voi.
Reclame

6 răspunsuri to “O incursiune din om în maimuţă”

 1. Bogdan(Fanatik) Says:

  Ba Ioane ,da’ tipu asta e dat dracului ma …..
  Ce pot sa spun …..are si el ideile lui… e democratie(sau cel putin asa am vrea sa credem)fiecare isi spune parerea.oricum io cred ca tu ai dreptate.
  Nemtii au fost atat criminali cat si vizionari si oameni muncitori.
  trebuie sa le recunoastem aceste merite.

 2. Ioane, mai uşor cu:
  – atacurile la persoană care nu vin ca răspuns la alte atacuri, fiindcă, în viaţă, ţi-o iei peste bot rău de tot pentru treaba asta. Voi acolo argumentaţi ceva, nu scoteaţi pula unu’ la altu’. Omul a trecut cu vederea cât a trecut, da’, văzând că nu te potoleşti, i-a sărit muştaru’;
  – patetismele (de exemplu „Glorie eternă Mareşalului. Trăiască România.”), fiindcă:
  a) îl înverşunezi pe interlocutor, riscând mult să stârneşti un şir de atacuri la persoană;
  b) trezeşti repulsie, prin faptul că aminteşti de cei care defilau de 23 august;
  – interdicţiile („Nu ţi-e ruşine să îl acuzi pe Mareşal de nebunie?”). Nu scrie nicăieri că există lucruri în legătură cu care nu ai voie să acuzi.
  Voi acolo v-aţi învârtit în jurul cozii: aţi adus în discuţie nişte fapte istorice şi, MAI ALES, cifre fără să faceţi trimitere către nici un document care să le ateste. De exemplu: „Stalin a fost cel mai mare criminal al tuturor timpurilor.” Pe baza a ce spui asta? A numărului crimelor sau a justificării lor? De Pol Pot ai auzit?
  Iar, o dată cu începutul declinului Germaniei Naziste, după înfrângerea de la Stalingrad, arestarea lui Ion Antonescu era o chestiune de timp: dacă nu s-ar fi produs la 23 august 1944, ar fi avut loc la 30 aprilie 1945 ori, după 9 mai 1945 – în acest caz, probabilitatea fiind mult mai mare.
  Deci, asta e ideea (ca să mă leg de ce aţi spus voi, iar nu de cum aţi spus): căderea lui Antonescu, la fel ca rapturile teritoriale din ’40, au depins de contextul internaţional. Oricât i-ar repugna cuiva Carol al II-lea sau legionarii, s-ar pripi acordându-le vina principală în evenimentele din iunie-septembrie 1940. E-adevărat: ele ar fi putut fi evitate dacă Antonescu ar fi venit la putere înainte de producerea lor, la un interval de timp suficient pentru a fi avut posibilitatea de afirmare pe scena politică europeană. Dar arestarea Mareşalului era de neoprit. Dacă vrei să acuzi pe cineva de arestare, acuză-l pe Hitler, că a luptat pe două fronturi. Ori că a atacat Uniunea Sovietică, ignorând lecţiile din perioada napoleoniană şi din cea a Primului Război Mondial.

 3. Nu pot sa nu remarc lungimea abisala a acestui ditamai carnat de litere.

  P.S: Eu tin cu pisicile!!

 4. fourtyseven Says:

  Eu nu dezbătusem vina pentru arestarea Mareşalului, ştiam că e doar o chestiune de timp. Ceea ce am vrut eu să arăt e că nemţii, cât erau ei de criminali, aveau şi nişte merite. Cât despre atacurile la persoană îţi dau dreptate, deşi „a trecut cu vederea cât a putut, da’ până la urmă i-a sărit muştarul” se poate zice şi despre mine.

 5. Se poate zice şi despre tine în ce privinţă? Tu ai început cu atacurile la persoană.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: