Începutul Adevărului

Nu sunt mare fan al lui Sergiu Nicolaescu. Singurul film făcut de el pe care l-am mai văzut e Nemuritorii, care, însă, m-a impresionat oarecum plăcut.

Pe scurt. „Oglinda”, sau „Începutul Adevărului”, este un film făcut în 1993 despre ultimele zile la putere ale Mareşalului şi despre instaurarea regimului comunist. Scenariul este, evident, inspirat din istorie, aşa că mă pot rezuma la a preciza că sunt urmărite evenimentele din 22-23 august, procesul Mareşalului, uneltirile comuniste şi execuţiile, începând cu Mareşalul şi terminând cu Pătrăşcanu.

Ştiindu-l pe Nicolaescu drept comunist, nu prea mă aşteptam ca filmul să fie foarte favorabil Mareşalului. Aşa că m-a surprins lumina neutră-spre-pozitivă în care îl punea pe vestitul „criminal de război”. Filmul este jucat foarte frumos, emoţionant, m-a mişcat puternic. Adică… era cât pe aci să plâng când am văzut scena execuţiei. Sau când Mareşalul este prezentat văzându-se cu mama sa ultima oară. Sau chiar scena trădării, pe care am văzut-o pe Youtube şi care m-a făcut să văd tot filmul.

Mie mi-a plăcut. Merită văzut.

Anunțuri

Un răspuns to “Începutul Adevărului”

  1. foarte interesant filmul,merita vazut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: