23 august?

„Sărbătoarea” asta mă scârbeşte. La propriu. Pe 23 august a fost un act militar cu totul dezonorabil din partea României. Deşi soarta ne era pecetluită, tot a fost urât. Chiar dacă Mihai I a fost, pare-se, silit de comunişti, pardon, şantajat cu uciderea unor nevinovaţi. Nu bag mâna în foc, dar sunt tentat să cred asta. Apoi l-au arestat pe Antonescu. Trist. Mai mult, se zice că ruşii ar fi trecut prin România în 4-6 luni dacă nu era actul de la 23 august. Au trecut în sub o lună, şi, culmea, au ucis, au jefuit şi au violat totul în cale. Practic noi eram aliaţii lor, dar ei nu ne recunoşteau pe noi.

După proclamarea republicii a fost zi de mare sărbătoare. Am văzut la VisUrât pe blog un film cu reprezentaţiile. Scârbos. Şi marea întrebare – ce se sărbătorea? Şantaj? Crimele ruşilor? Please.

On a lighter note. Foarte multe nunţi azi. Nu ştiu de ce, o fi fiindcă e sâmbătă. E una în fostul lacto-bar de la scarabei. Eu am balconul în uşa lor din spate şi se aude până aici. Da’ ca chestie. La nuntă pui melodii de genul Ducu Bertzi- M-am îndrăgostit numai de ea? Care nu ştiu cum le sună unora, da’ mie îmi pare tristă. Sau Sanie cu zurgălăi în miezul verii. C’mon dude…

Reclame

Un răspuns to “23 august?”

  1. Lynx Holloway Says:

    Prin anii ’50, un locotenent, Toma Arnăuţoiu, a organizat, în Munţii Făgăraşi, o grupare… paramilitară? Aşa-i zice? O grupare anticomunistă, cu numele de „Haiducii Muscelului”. Te-ai fi băgat? Stai, că nu terminai. Până la începutul anilor ’60, comuniştii îi prinseseră şi-i executaseră pe toţi. Deci? Te-ai fi băgat sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: