Un mass

Citez. „CITESTE PLS…In 2007, artistul Guillermo Vargas Habacuc a luat un caine, l-a legat de un perete intr-o galerie de arta si l-a lasat sa moara, lent, de foame si sete. Intre timp, vizitatorii priveau si admirau lucrul acesta. Imaginile de mai jos sunt facute la galeria de “arta” despre care vorbesc. Acum, asociatia Biennale Centroamericana di Arte a hotarat ca ceea ce a facut artistul de mai sus era arta si a propus ca acest lucru sa fie realizat din nou in 2008. Pentru a impiedica acest lucru, semnati petitia online http://www.petitiononline.com/13031953/petition-sign.html pentru cei care nu cred, iata si poze http://ionut.ecosapiens.ro/fii-schimbarea-pe-care-vrei-sa-o-vezi-in-lume/

Sincer, văd de ce a fost trimis massul, dar nu cred că e chiar 100% justificat. Lăsând faptul că era mass la o parte, o să comentez conţinutul mesajului. Părerea mea – e grav că aşa ceva se întâmplă. Da’ mai grav e că asemenea forme de artă se vând. Deşi nu e deloc surprinzător, având în vedere faptul că specia umană cumpără tot ce e ieftin şi comercial. Da’ toţi ne lăudăm că iubim animalele, chestii, însă au fost vizitatori la respectivul căţel. Apetitul omului pentru senzaţional e arhicunoscut. Cât despre „artist”, am observat că e un trend ca omul să se considere Dumnezeu. Să „civilizeze” tot ce găseşte. Omul a apărut, chipurile, ca să aducă ordine în lume, da’ văd că răstoarnă ordinea naturii. Câinele tre’ să rămână câine, chit că a fost domesticit. Nu să devină operă de artă. Sau să sufere pentru amuzamentul omului. Adică e un câine amărât, da’ asta nu înseamnă că poate fi sacrificat de dragul artei. E echivalent cu o crimă.

Altă chestie care mă surprinde e că există petiţii în .ro pentru evenimente de pe mapamond (vezi mass) da’ nimeni nu face o petiţie să fie arestată nenorocita aia care a omorât cu sânge rece o studentă pe Kiseleff. O nenorocită, o parvenită, căreia nici nu îi păsa că a accidentat un om. O persoană fără conştiinţă, o reţetă de succes pentru români.

Reclame

3 răspunsuri to “Un mass”

 1. baby blue Says:

  de la mine ai primit massu asta si eu l am primit de la corina:P
  sunt de acord cu tine:)

 2. The Red Ciocoflender Says:

  Sunt de parere ca mass-ul a fost ‘fabricat’ 50% (cel putin). Asta pentru ca arta nu va permite niciodata asa ceva, cu atat mai putin autoritatile.

  Petitii online? Tu crezi in asa ceva? Crezi ca vor schimba ceva, sau ca cineva le citeste? Faptul ca le semneaza oricine de oricate ori vrea, le face din ce in ce mai putin credibile.

  ‘VREAU O BICICLETA NOUA’ – semnaturi petitie: 50.000. Sa-mi dea Guvernul Romaniei o bicicleta noua, BMX-ul meu s-a bulit.

 3. fourtyseven Says:

  Nu am zis că aş crede în petiţiile online, chit că am semnat vreo două. Zisesem de petiţie ca semn al faptului că i-ar păsa cuiva, prin comparaţie (adică vreau să zic că i-a păsat cuiva destul de câinele mort dar nimănui de studenta ucisă).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: